Könyv vásárlás előtt érdemes átgondolni...

"Talán nem csak velem fordult elő egy-egy könyv vásárlás alkalmával, hogy megbántam a kidobott több ezer forintot"

 

könyvekó könyv vagy sem, amit venni szeretnék

Azért hoztam létre az oldalam, hogy segítsünk egymásnak a könyv vásárlás előtt! Mondjuk el, hogy melyik könyv tette könnyebbé életünket, adott új információkat vagy éppen melyik könyv szerzett csodálatos perceket a napunknak, hetünknek, amíg olvastuk... és utána is, amikor csak rá gondoltunk.

Ne hagyjuk meg ezeket a titkokat magunknak, osszuk meg könyvbarátainkkal, hogy egymás által fejlődjünk, épüljünk. Szeretnék egy kis baráti társaságot létrehozni, egyelőre csak itt a neten, aztán ki tudja...,hogy beszélgessünk egy jót a könyvekről. Egy valami, egy híd már biztosan összeköt minket, Téged és Engem: A könyvek.

 

könyvvásárlás

- Meséld el legutóbbi élményed! Melyik könyv volt, miért és kinek ajánlod, esetleg miért nem, hogy elolvassa?
- Írd le miben gazdagította, könnyítette meg életedet vagy csak egyszerűen miért tetszett!
(pl. a ...című szakácskönyv hogyan járult hozzá a vasárnapi ebéd fergeteges sikeréhez, a ...című lakberendezési könyvből hogyan rendeztem át lakásomat vagy ... című romantikus könyv milyen kikapcsolódást és felüdülést szerzett.)

Kérlek, regisztrálj! Belépés után mondd el Te is véleményed.

 

iért is szeretjük a könyveket

"Gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, mogyorós csokoládé" - ahogy Gombóc Arthúr is szerette bármelyik fajta csokoládét, úgy szeretjük Őket: A Könyveket.

Mindannyian másért szeretünk olvasni, de egy valami közös bennünk: szeretettel és tisztelettel vesszük kézbe őket.

Csodálatos érzés belelapozni egy új könyvbe, megérezni a frissen nyomott könyv illatát és hagyni, hogy magával ragadjon, hogy tanítson, kikapcsoljon, felfedezzünk általa új vidékeket, hogy átélhessünk különböző élethelyzeteket, belebújhassunk más emberek bőrébe, és ezáltal egy kis időre levethetjük a miénket, hogy gazdagodva lépjünk újra vissza, a saját életünkbe! Sose feledd, bármi után is kutatsz az életben, egy megfelelő könyvben biztosan megleled!

vásárlás

 


önyv vásárlás előtti választás indító rugója

Vásárlás előtt, hogyan választjuk ki a nekünk tetsző könyvet? A legdöntőbb és legmeghatározóbb, ha valamelyik ismerősünk ajánl nekünk egy könyvet. Másodsorban pedig elolvassuk a könyv tartalmát. Ráadásul főleg minket, nőket, könnyen befolyásol a tetszetős külső is.

Csak a magyar könyvpiacot évente 9000 új könyv lepi el.

 

könyv

Vajon mennyire tudjuk eldönteni pár röpke pillantás alatt, - amennyi időnk éppen van betérni egy könyvesboltba és eltölteni a roskadozó polcok dzsungelében -, hogy az a könyv, értünk kiállt-e? Hozzám szól-e vagy csak egy üres porfogó lesz?

Vajon nem hagyjuk-e ott pont azt a bizonyos könyvet, ami megkönnyítené a gyermeknevelésünk hétköznapjait vagy kedvesünk elégedett tekintetét zsebelhetnénk be egy új szakácskönyvből merített nagyszerű vasárnapi ebéd után?

 

könyvvásárlás legmegfelelőbb könyv kiválasztása

Ugye Te is csalódtál már az 5 perces filmelőzetesekben? Mikor kivették pár percbe a film összes poénját és utána végig unatkoztad a hátralévő másfél órát...Ezért jó pattogatott kukoricával moziba menni, mert akkor valamivel ilyenkor is leköti magát az ember :o)

 

Könyv vásárlás? Talán nem csak velem fordult elő egy-egy könyvvásárlás alkalmával, hogy megbántam a kidobott két-háromezer forintot - mert ugye már a legolcsóbb könyv is itt kezdődik -, mert az elolvasott néhány sor a könyv hátulján tetszetős volt, de sajnos mikor már a 30. oldal is eljött és nem fogott meg semmi benne, csak üres szavak és sorok voltak, szomorúan és bosszúsan tettem félre... Pedig igenis vannak jó könyvek! Amik szórakoztatnak, adnak, tanítanak! Talán ha már korábban jobban megismerem, másikat választhattam volna helyette.

 

Hiszen csodálatos az olvasás élménye csak meg kell találni a nekünk szóló könyvet!

 

Szomorú a statisztikákat hallgatni...egyre kevesebb ember hódol a könyv vásárlás élményének, egyre kevesebb szülő és akkor a felnövekvő gyermek milyen példát lát?! Látja édesapját amint ül a karosszékben és olvas?

Play-station-ok, dvd-k korát éljük, azonban gyermekeink legkedvesebb "műsorszáma" évezredek óta változatlan: a szülő által személyesen elmondott mese. Az "élő" mesélés különb a bármilyen formában tartósított konzerv mesénél, mert benne van a mama vagy a papa hangja, nevetése, érintése.

könyvek

 

Amikor a szülő mesét mond, azt adja gyermekének, amire a legnagyobb szüksége van: önmagát, figyelmét, jelenlétét.

A szülő ilyenkor egy-egy mese tanulságához kapcsolódva sok mindenre magyarázatot, tanácsot adhat. Itt pedig újból előjön a helyesen megválasztott könyv fontossága.

 

vásárlásedves olvasóm, a bal oldali menü segítségül

szolgál

A - Fórum menüpontban megtekintheted mások véleményét egy-egy könyvről. A menüpontok között navigálhatsz és el tudsz érni más hasznos funkciót is. A könyv vásárlás alatt megvásárolhatod a kiválasztott könyvet. Sok sikert, és ne feledd a Te véleményedre is kíváncsiak vagyunk.

 

Oldal teteje

 

Egy Jó Könyv csapata : info@egyjokonyv.hu